full screen background image

Zborul Marii Uniri, efectuat de aviatorul rădăuțean Vasile Niculescu, celebrat pe 24 aprilie

În anul Centenarului Marii Uniri, se va defășura, la Rădăuți, sărbătorirea Zborului Marii Uniri, efectuat de aviatorul rădăuțean Vasile Niculescu, care a transportat, în condiții meteo deosebit de grele, de la Bacău la Blaj, documente foarte importante pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Evenimentul de la Rădăuți este inițiat de Asociația Română Pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii din Bacău, Consiliul Județean Bacău, Filialele Cutul Eroilor din Bacău și Suceava, ANCMR Bacău și Rădăuți, cu participarea Primăriei Rădăuți.

Evenimentul se va desfășura pe data de 24 aprilie, începând cu ora 12.00, la mormântul aviatorului Vasile Niculescu din cimitirul Municipiului Rădăuți.

Vor participa reprezentanți ai instituțiilor menționate, trupe pentru desfășurarea ceremonialului militar din Garnizoana Iași, invitați, precum și nepoata aviatorului, d-na Mallet Astride, stabilită la Paris.

Va avea loc o slujbă religioasă de comemorare a lui Vasile Niculescu și depuneri de coroane de flori din partea unor școli, instituții și asociații.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments