full screen background image

Rădăuţenii nu păstrează curăţenia făcută în zona târgului de maşini

Sâmbătă, la inițiativa cetățenilor din zona târgului auto, Grupul de iniţiativă Rădăuţiul Civic, împreună cu cei de la de la Bucovina Verde, au participat la ecologizarea cursului apei „Bahnean”, de lângă târgul de mașini de la intrarea în Rădăuți. În utârma acţiunii zona a rămas curată şi igienizată.

Doar că duminică a fost din nou târg de mașini, iar unii dintre cei care au participat au aruncat, conform obişnuinţei, ambalajele de care nu aveau nevoie pe toată zona, inclusiv pe cursul apei.

Angajații Primăriei Rădăuți vin la finalul fiecărei zile de târg și curăță zona pieței, dar nu ajung niciodată și pe marginea apei, au constatat cei de la Râdăuţiul civic, care propun un plan de măsuri.

Spun ei că, decât să strângă ambalaje la final, este mai eficient să prevină aruncarea lor.

Propuneri:
– montarea mai multor pubele funcționale (în prezent, sunt aproximativ 10 coșuri în târgul auto și arată cam așa cum se vede în imagini), accesibile (majoritatea sunt cu fața spre târg, nu și spre drum) și vizibile.
– aplicarea de amenzi de către Poliția Locală Rădăuți pentru nerespectarea regulilor privind curățenia. Astfel de contravenții sunt prevăzute în Hotărârea Consiliului Local
– instalarea unui gard către cursul apei, ca ambajele să nu mai ajungă în acel canal.

Astăzi, la ora 10.00, va avea loc o discuție între cetățenii din acea zonă și conducerea primăriei Rădăuți, în urma căreia poate va fi găsită o soluție cât mai repede, pentru ca în anul 2018, Rădăuțiul să aibă un târg civilizat, unde mediul înconjurător e respectat.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments