full screen background image

Material lemnos confiscat de poliţiştii din Gura Humorului

Luni, în jurul orei 17.55, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control, pe B-dul Bucovina din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat, de 32 de ani, din comuna Berchișești, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe între materialul lemnos transportat și cel din documente, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 23,66 mc de lemn de foc de esență fag, diferită de cea specificată în acte, existând suspiciunea faptului că şoferul a mai efectuat un transport de material lemnos cu aceleaşi avize de însoţire.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat specialiștilor silvici.

Ulterior, în jurul orei 18.00, polițiștii au oprit pentru control și autoutilitara condusa de un bărbat, de 24 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta cantitatea de 3,72 mc de lemn de foc de esență fag, conform avizului de însoțire prezentat.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, specialiştii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind faptul că bărbatul transporta cantitatea de 5,39 mc de lemn de foc de esență fag.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar diferența de material lemnos, respectiv cantitatea de 1,67 mc, a fost confiscată și predată specialiștilor silvici.

comments

comments