full screen background image

Studenţii din Iaşi pot descoperi cum se lucrează în 18 mari companii

Pentru prima dată în regiune, un ansamblu de clădiri de birouri are inițiativa de a veni în întâmpinarea studenților, oferindu-le prilejul de a descoperi profilul și activitatea mai multor companii multinaționale. În perioada 23 – 27 aprilie 2018, se desfășoară „Săptămâna Porților Deschise la UBC (United Business Center Palas Iași)”, un eveniment organizat de compania IULIUS, ca parte a proiectului „Iași – orașul viitorului tău”.

Tinerii care doresc să afle mai multe despre domeniul IT, outsourcing și financiar – bancar, să descopere modul de lucru al companiilor din Iași sau să identifice oportunități în dezvoltarea carierei lor sunt invitați să participe la „Săptămâna Porților Deschise la UBC”. Este o inițiativă în premieră, organizată cu scopul de a le oferi studenților posibilitatea de a interacționa cu angajatorii și chiar de a le permite ca, pentru o zi, să vadă cum este să fii programator și nu numai.

18 companii cu sediile în clădirile de birouri UBC din ansamblul Palas Iași au acceptat invitația ca, pentru o săptămână, să primească vizitele tinerilor și să le prezinte cultura lor organizațională. Amazon, Yonder, OSF Global Services, Veoneer, UniCredit Business Integrated Solutions, Conduent, Endava, Bentley Systems România, Accenture, Centric IT Solutions România, Capgemini, Basware Corporation, Ness Digital Engineering, Optymyze, Bitdefender, TiVo, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank sunt marile companii incluse în program. Pe lângă vizita în sediul corporațiilor, studenții vor fi implicați și în activități interactive, precum workshop-uri despre abilitățile pe care un angajator le așteaptă de la un proaspăt absolvent sau cum se construiește profilul de LinkedIn, dar și studii de caz pe proiectele dezvoltate de companii. Totodată, tinerii vor afla ce oportunități de formare, internship-uri și programe sunt derulate.

Evenimentul se adresează studenților de la specializările Informatică, Economie și Administrarea Afacerilor, Litere, Matematică, Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și de la Automatică și Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Cei interesați se pot înscrie până pe 22 aprilie, completând formularul disponibil pe http://bit.ly/spd-ubc. În funcție de specializare, participanții vor putea selecta doar anumite companii, în limita locurilor disponibile. Calendarul evenimentului „Săptămâna Porților Deschise la UBC” și programarea companiilor pot fi consultate pe pagina de Facebook a UBC Palas Iași și pe site-ul http://unitedbusinesscenter.ro/noutati/.

Programul „Iași, orașul viitorului tău”, lansat de compania IULIUS în luna februarie, are scopul de a promova Iașul la nivel regional, drept un centru academic, ce oferă multiple oportunități în dezvoltarea carierei, dar și ca oraș cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Programul include numeroase alte activități, precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești de la diferite specializări, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, sesiuni de training specializate și multe altele.

comments

comments