full screen background image

Peste 60 de jandarmi au acţionat zilnic pentru menţinerea ordinii publice

În perioada 13 – 15 aprilie, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, sportive și religioase.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 5 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

În dispozitivele de ordine publică au acționat 60 de jandarmi în fiecare zi.

S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 8 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.800 de lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni (printre acestea numărându-se 1 infracțiune de contrabandă, 3 infracțiuni de loviri și alte violențe și 1 infracțiune de furt), dintre care 3 în cooperare cu poliţia.

comments

comments