full screen background image

O fetiţă de 7 luni a murit la Spitalul Judeţean din cauza rujeolei

Direcţia de Sănătate Publică Suceava anunţă că, în cursul săptămânii trecute, a decedat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu diagnosticul de rujeolă, un sugar în vârstă de 7 luni, de sex feminin, cu domiciliul în mediul rural, din teritoriul Sucevei.

Copilul a decedat ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în cea de-a cincea zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale.

Copilul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat.

“Nu cunoaştem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenţia, şi pe aceasta cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor, începând cu vârsta de 9 luni.

Recomandăm părinţilor cu copii mai mici de 9 luni să evite, pe cât posibil, prezenţa în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari şi nevaccinaţi, dar care pot transmite boala.”, a precizat dr. Cătălina ZORESCU, directorul executiv al DSP Suceava.

De la începutul anului, în judeţul Suceava s-au înregistrat peste 100 de cazuri de rujeolă, în ultima perioadă înregistrându-se chiar o uşoară creştere a numărului acestora.

Rujeola, boală cu transmitere aerogenă cu grad de contagiozitate de peste 99% în populaţiile receptive (nevaccinate), poate avea o evoţutie gravă, în special la copiii cu vârsta mică.

Vaccinarea este singura metodă de prevenţie.

comments

comments