full screen background image

Ţigări şi tutun pentru narghilea confiscate în Vama Siret şi la Ulma

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Siret și la frontiera verde, 137 de kg de tutun pentru narghilea şi aproximativ 4.700 de pachete cu țigări, în valoare totală de 54.655 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În ziua de 11 aprilie, în jurul orei 16.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țara, Diana B., în vârstă de 47 de ani, domiciliată pe raza judeţului Botoşani, conducând un microbuz marca Ford Tranzit.

În baza unei analiza de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 137 de kg tutun pentru narghilea, cu diverse arome, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 1.370 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

În aceeaşi zi, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, cetățeanul român Alexandru R., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și bagajelor, descoperind cantitatea de 190 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, care erau ascunse pe corpul bărbatului.

Țigările, în valoare de 285 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, au descoperit, miercuri, 11 aprilie, pe timpul executării unei misiuni specifice în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Ulma, trei colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitate de 4.500 de pachete, marca Marble, totodată fiind anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz.

Țigările, în valoare de 53.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments