full screen background image

Neamţ: Ajutoare financiare şi materiale pentru familiile celor nouă victime ale accidentului rutier din Viişoara

Familiile celor nouă victime decedate în accidentul rutier produs joia trecută, în localitatea Viişoara, vor primi ajutoare financiare şi materiale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă.

Acesta a precizat că ajutoarele au fost stabilite în funcţie de necesităţile fiecărei familii.

Astfel, familiile victimelor din localităţile Făurei, Bârgăuani şi Podoleni vor primi, din partea Direcţiei Silvice, câte 6 metri cubi de lemn pentru foc.

Cei din Făurei vor beneficia de ajutor ce constă în material lemnos, căpriori, grinzi şi cherestea, pentru a putea ridica două case.

În plus, tot pentru familiile celor din Făurei, Crucea Roşie donează 5.000 de lei, lenjerii, haine şi medicamente.

Inspecţia Socială a început anchete sociale la cele nouă familii, urmând să fie solicitate ajutoare financiare şi din partea Guvernului.

În noaptea de 4 spre 5 aprilie, un microbuz cu zece persoane a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa, din localitatea Viişoara.

În urma accidentului, nouă persoane, cu vârste între 17 şi 45 ani, au murit înecate. Un bărbat în vârstă de 22 ani este singurul supravieţuitor şi se află în afara oricărui pericol.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, victimele se întorceau din judeţul Arad, unde munceau fără forme legale la plantat puieţi de arbori.

De asemenea, s-a constatat că microbuzul în care se aflau nu era omologat pentru transport persoane.

Din primele cercetări, accidentul s-a produs după ce roata din partea dreaptă spate s-a desprins şi a determinat pierderea controlului volanului de către conducătorul auto. AGERPRES

comments

comments