full screen background image

Majorare a tarifului la transportul în comun din Suceava

Primarul municipiului Suceava, ION LUNGU, a declarat că a aflat din presă despre posibila majorare a preţului călătoriei cu mijloacele de transport ale TPL, aceasta nefiind „o iniţiativa a primarului”.

Lungu susține că decizia de majorare a tarifului la transportul în comun TPL revine în exclusivitate Consiliului de Administrație al unității.

El a declarat că, în următoarele luni, este posibilă o creștere a prețului biletului de la 2 la 2,5 lei, în condițiile în care s-au majorat cheltuielile cu combustibilul, iar salariile angajaților sunt destul de mici.

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație TPL, care va trebui aprobată de consilierii locali, noul preţ de transport în comun va crește de la 2 la 2,5 lei, iar cel al abonamentelor valabile pe toate liniile de la 66 la 75 de lei.

Potrivit unei informări a compartimentului specializat al Primăriei, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, cu mijloacele de transport din municipiul Suceava au călătorit 13.348.431 de persoane, inclusiv în cele 6 luni în care pe trasee au fost şi operatorii în regim maxi-taxi.

Pe 30 iunie 2017, au încetat contractele de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate încheiate cu transportatorii cu capital privat, iar de la data respectivă, unicul transportator a rămas TPL.

comments

comments