full screen background image

Botoşani: O bombă de aruncător în stare de funcţionare, găsită de un sătean în grădina sa

O bombă de aruncător, având calibrul de 120 de milimetri, neexplodată, a fost descoperită într-o gospodărie din satul Vlădeni Deal – comuna Frumuşica, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, bomba, care datează, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, era în perfectă stare de funcţionare.

Elementul de muniţie a fost găsit de un localnic din Vlădeni Deal, care efectua lucrări de arat în grădină.

“Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, a afirmat Lupu.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Totodată, oamenii trebuie să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza