full screen background image

Încep lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni. Restricții de circulație între Muntenia și Moldova

Lucrările de reparații la podul de la Mărăcineni au început, miercuri, fiind aplicate restricții de circulație.

Pentru început vor fi executate lucrări la rostul de dilatație de pe banda întâi, astfel că pe sensul Buzău – Râmnicu Sărat se va circula doar pe o bandă din cele două.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, lucrările la podul de la Mărăcineni încep miercuri și vor dura între patru și șase zile. În tot acest timp, zona va fi semnalizată corespunzător, scrie News.ro.

”Conform unei adrese a Secției de Drumuri Naționale Buzău din cadrul CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, în data de 11 aprilie 2018, ora 9.00, vor începe lucrările de reparații la rostul de dilatație din dreptul pilei 3, calea 1 (podul nou), banda 1, la podul peste râul Buzău, astfel că pe sensul Buzău-Rm. Sărat circulația va fi restricționată de la 2 benzi la o singură bandă. Lucrările vor dura între 4 și 6 zile și efectuarea lor este necesară înainte de începerea reparațiilor la podul metalic (calea 2, sensul Rm. Sărat-Buzău), pod ce va fi închis în totalitate traficului rutier. Zona lucrărilor va fi semnalizată corespunzător, iar șoferii aflați în tranzit trebuie să respecte indicațiile agenților de poliție prezenți la fața locului”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

Podul metalic de la Mărăcineni va rămâne închis 130 de zile, timp în care se va lucra la structura metalică, dar și la carosabil.

Podul de la Mărăcineni se află într-o avansată stare de degradare, iar autoritățile județene au semnalat problema încă din primăvara anului trecut, în timp ce reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secția de Drumuri Naționale Buzău au instituit restricții de viteză de 10 kilometri la oră la traversarea podului. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni este de 5 milioane de lei.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932 de trupele germane. Întreținut conform indicațiilor constructorilor, obiectivul a fost menținut în bună stare până în 2005, când a fost avariat de inundații. Atunci, obiectivul a fost înshis din luna mai până în octombrie.

Podul de la Mărăcineni, peste râul Buzău, face legătura între Muntenia și Moldova.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza