full screen background image

Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar începe joi

Părinţii din județul Suceava care nu şi-au înscris încă micuţii în clasa pregătitoare o pot face începând de joi, pe locurile rămase libere.

Din cele 7.112 locuri aprobate de Ministerul Educaţiei pentru viitorul an şcolar, în prima etapă au fost depuse 6.051 de cereri.

Conducerea Inspectoratului Școlar a precizat că în şcolile sucevene mai sunt 1.061 de locuri libere pentru clasa pregătitoare.

Cele mai multe locuri libere sunt pentru învăţământul de masă tradiţional, în timp ce pentru învăţământul “step by step” mai sunt libere 7 locuri.

Părinţii copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat la prima etapă de înscriere în învăţământul primar pot completa un formular de înscriere începând de joi şi până pe 18 aprilie, în cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile.

Pe 23 aprilie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv.

La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice s-a efectuat sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în perioada 1 – 23 martie.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), 99,3% dintre cererile depuse în prima etapă pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019 au fost admise.

MEN afirma la finalul primei etape de înscriere că un număr de 1.003 cereri (0,7%) au fost respinse, deoarece nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.

comments

comments