full screen background image

11 maşini electrice la Primăria Suceava

La Primăria Suceava au mai ajuns încă 3 mașini electrice, marca „Peugeot”, care vor fi folosite de Serviciile municipalității.

Astfel, numărul maşinilor electrice a ajuns la 11 şi vor fi conduse de primar, viceprimari şi şefii departamentelor din cadrul Primăriei,

Vehiculele achiziționate pe fonduri elvețiene urmează să fie înmatriculate și se speră că vor circula în curând.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: “Nu ne-am propus să avem la Primărie limuzine electrice, motiv pentru care am ales maşini ergonomice, de dimensiuni mici, care să se poată strecura prin traficul din oraş. Autonomia bateriei este de 150 de km, iar viteza maxima de 130 km/h. Exact ce trebuie pentru oraş.”

Primăria municipiului Suceava implementează Proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parte a Programului de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe”.

Proiectul cu finanţare elveţiană nerambursabilă prevede achiziţionarea a 10 biciclete electrice şi 11 autovehicule electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică şi o autocisternă electrică.

De asemenea, în proiect sunt incluse 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.

Valoarea proiectului este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% contribuţie a financiară de la bugetul local sucevean.

comments

comments