full screen background image

Minivacanţa de Paşte la final. Peste 230 de poliţişti zilnic la datorie

În perioada 5 – 9 aprilie, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor.

Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pe durata minivacanţei de Paști, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, în medie, peste 230 de poliţişti, în această perioadă fiind organizate, în total, 424 de patrule de menţinere a ordinii publice, dintre care 45 în cooperare cu alte structuri. S-a asigurat intervenția la 343 de evenimente şi au fost constatate 168 de infracțiuni, fiind dispuse măsuri preventive față de 6 persoane.

Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, asigurarea unui climat de siguranţă rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca toţi sucevenii, dar şi turiştii să se bucure în linişte de această minivacanţă.

Astfel, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost desfășurate acțiuni pe drumurile publice comunale, județene, naționale și europene, fiind reținute 87 de permise de conducere (4 pentru alcool, 43 pentru viteză excesivă și 40 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri).

De asemenea, au fost reținute 31 de certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 907 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (604) au fost aplicate la regimul rutier, alte 105 fiind aplicate pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 645.594 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 19.000 lei.

Poliţiştii mulţumesc cetăţenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi pentru modul în care au pus în aplicare recomandările preventive.

Şi în perioada următoare poliţiştii vor fi la datorie pentru siguranţa dumneavoastră!

comments

comments