full screen background image

Neamţ: Numărul morţilor în accidentul de la Viişoara se ridică la nouă; cele două persoane dispărute în Bistriţa, găsite

Pompierii din Neamţ au finalizat operaţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în râul Bistriţa, după ce un microbuz a căzut în apă, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, corpurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi dispăruţi au fost recuperate, în jurul orei 9,00, de echipajele de căutare cu barca, ele fiind găsite cu ajutorul căngilor, numărul morţilor în accidentul rutier care a avut loc la Viişoara ridicându-se la nouă.

Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, accidentul soldându-se cu moartea a şapte persoane şi dispariţia altor două.

Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara din comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

“Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital. Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă. Până la această oră (joi, ora 7,00 n.r.), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de intervenţie. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim-ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barcă de salvare şi două echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, ci dispunea de nişte bănci improvizate. El transporta muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

Microbuzul era înmatriculat pe persoană fizică, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Elena Bulgărea.

Potrivit acesteia, proprietarul maşinii era şi conducătorul auto al acesteia, bărbatul de 25 de ani decedând alături de alţi şase pasageri din maşină.

Poliţiştii susţin că în maşina căzută în râul Bistriţa se aflau persoane cu vârste între 17 şi 45 de ani.AGERPRES

comments

comments