full screen background image

Ţigări de contrabandă confiscate la Siret şi Nisipitu

În data de 2 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Alexandru H., în vârstă de 26 ani, din județul Suceava, la volanul unui autoturism marca Citroen, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scaune şi în pardoseala autoturismului, cantitatea de 850 de pachete cu țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 1.190 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

 

Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 14.25, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Nisipitu, un autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, abandonat.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.370 de pachete, marca Marble, în valoare de 86.229 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 4.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments