full screen background image

Pensionarii suceveni primesc abonamente de călătorie la jumătate de preţ

Pensionarii din municipiul Suceava vor plăti 33 de lei pentru un abonament lunar pe mijloacele de transport ale TPL.

Consilierii locali suceveni au aprobat reducerea la jumătate a abonamentului la transportul în comun, primarul ION LUNGU precizând că acest lucru a fost posibil datorită creșterii încasărilor din taxe și impozite.

Efortul financiar pentru acoperirea diferenţelor de tarif din bugetul local, până la sfârşitul anului, este de 721.000 de lei, în calcul fiind luaţi 2.428 de pensionari beneficiari.

Abonament socialul nominal pentru pensionari are valoarea de 33 de lei pe lună, facilitatea fiind valabilă pentru toate liniile de servite de societatea de transport public local TPL.

În şedinţa din luna februarie, Consiliul Local Suceava a respins suportarea din bugetul local a 50% din costul abonamentului de călătorie a pensionarilor pe mijloacele de transport în comun, iniţiatorii proiectului de hotărâre fiind consilierii social-democraţi.

Atunci, s-a invocat insuficienţa fondurilor, reducerea impozitului pe veniturile de natură salarială de la 16% la 10% a având drept consecinţă diminuarea cotelor de venituri repartizate lunar de la bugetul de stat, către bugetul municipiului Suceava, de la 7 milioane de lei la 5 milioane de lei.

Ulterior, primarul Ion Lungu a revenit, menţionând că abonamente cu reducere se vor acorda doar în momentul în care încasările din taxe şi impozite locale vor fi acoperiteare.

În prezent, valoarea integrală a abonamentului nominal de călătorie este de 66 de lei pe lună şi pe toate liniile.

comments

comments