full screen background image

Trafic în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi pe mai multe artere din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Maramureş, Gorj, Prahova, Buzău se desfăşoară îngreunat, miercuri dimineaţa, în condiţii de ceaţă, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, în cursul dimineţii, din cauza unei coliziuni între două autotrenuri, circulaţia rutieră pe DN 13 (E 60) a fost oprită pe ambele sensuri la ieşirea din municipiul Braşov către Sighişoara.

De asemenea, din cauza ieşirii din matcă a râului Câlniştea şi pătrunderea apei pe carosabil, pe DN 6, pe raza comunei Drăgăneşti Vlaşca, în judeţul Teleorman, s-a instituit restricţie de tonaj între localităţile Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) şi Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman), în sensul că se interzice circulaţia autovehiculelor cu masa maximă totală autorizată mai mică de 3,5 tone. Circulaţia autovehiculelor la care face referire restricţia a fost deviată pe DN 61 Ghimpaţi (GR) – Milcovăţu (GR) – DJ612 Mereni (TR) – Videle (TR) – DJ503 Videle (TR) – Târnava (TR) – DC18 Comoara (TR) – ieşirea din Drăgăneşti Vlaşca (TR), pe DN6, spre Alexandria, şi invers.

Centrul Infotrafic precizează că: DN 2N este blocat în zona localităţii Jitia, în judeţul Vrancea (arteră rutieră secundară, impracticabilă din cauza precipitaţiilor din ultimele zile); DN10 Buzău – Braşov, în judeţul Buzău – restricţionat traficul greu (peste 3,5 tone), din cauza alunecărilor de teren; DN22 Smârdan – Măcin, în judeţul Tulcea – restricţionat traficul greu (peste 7,5 tone), din cauza inundaţiilor.

Până la data de 31 martie se efectuează lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona staţiei CF Balota, din judeţul Mehedinţi. Din acest motiv, circulaţia feroviară pe Magistrala 900, între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Prunişor, este întreruptă temporar.

Tot miercuri dimineaţa, circulaţia pe sensul Chitila – Chiajna al şoselei de centură a Capitalei a fost întreruptă la km 58+100 de metri. Situaţia a apărut ca urmare a acumulării de apă pe carosabil, rezultată din topirea zăpezii, a informat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. AGERPRES

comments

comments