full screen background image

Manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei Române

În contextul aniversării, la data de 3 aprilie, a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava organizează o serie de activităţi în cinstea acestui eveniment.

Marți, 27 martie, se va desfășura competiția sportivă “Cupa Jandarmeriei 2018” pe trei discipline: atletism, șah și tenis de masă.

Miercuri, 28 martie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile detaşamentelor de jandarmi din Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei se va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, manifestare care se înscrie în Programul “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Duminică, 1 aprilie, începând cu ora 12.00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Totodată, în cadrul unui punct de informare, elevii Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni vor oferi pliante care conțin informații necesare cu privire urmarea unei cariere militare în cadrul Jandarmeriei Române.

Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române continuă cu Simpozionul “Contribuția Jandarmeriei Române la realizarea Marii Uniri” ce se va desfășura marți, 3 aprilie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, eveniment ce va încheia seria manifestărilor dedicate Zilei Armei.

În fiecare an, în data de 3 aprilie se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române, instituție specializată a statului de drept care are ca misune prioritară asigurarea și restabilirea ordini publice.

comments

comments