full screen background image

Papa Francisc salută eroismul poliţistului ucis în atacul terorist din sudul Franţei

Papa Francisc a condamnat luni atacul întreprins vineri de un jihadist în sudul Franţei şi a salutat eroismul poliţistului ucis după ce s-a predat atacatorului în schimbul unui ostatic, informează AFP.

Într-o telegramă trimisă luni episcopului de Carcassonne şi Narbonne, Monseniorul Alain Planet, Papa şi-a exprimat ‘tristeţea’ şi ‘simpatia’ pentru cei răniţi şi rudele acestora, precum şi pentru toate persoanele atinse de această dramă.

‘Salut în special gestul generos şi eroic al locotenent-colonelului Arnaud Beltrame, care şi-a dat viaţa în dorinţa de a apăra oameni’, a subliniat suveranul pontif. ‘Condamn din nou astfel de acte de violenţă oarbă care generează atâta suferinţă’, a adăugat Papa Francisc.

Patru persoane au fost ucise de Radouane Lakdim, francez de origine marocană, în vârstă de 25 de ani, prezentat ca ‘soldat’ al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care a întreprins aceste atacuri în regiunea Carcassonne, mai exact într-un supermarket din comuna Trebes.

Printre victime se numără locotenent-colonelul de jandarmerie Arnaul Beltrame, care s-a substituit unui ostatic în magazin. Alte trei persoane au fost rănite.AGERPRES

comments

comments