full screen background image

Flashmob pentru conștientizarea autismului, pe 31 martie, la Rădăuți

Luna aprilie este luna de conștientizare a autismului.

În anul 2008, Națiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind „Ziua internațională de conștientizare a autismului”.

De atunci, această zi este marcată anual, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a publicului privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism și ale familiilor lor.

Neștiind cauzele acestei afecțiuni, cunoscându-i doar efectele, trebuie să învățăm să recunoaștem semnele autismului, pentru intervenția terapeutică timpurie.

Chiar dacă autismul nu se poate vindeca, cu o intervenție timpurie intensivă, unii copii pot să se recupereze, astfel încât să poată ajunge să ducă o viață independentă.

Asociația ”Luptăm cu autismul” Dorneşti, persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, înființată pe 15 aprilie 2013, a marcat, în fiecare an, acest eveniment prin diverse activități.

Și anul acesta, președintele asociației, Liliana Ștefănesi, împreună cu voluntarii asociației, se vor alătura campaniei de conștientizare a acestei tulburări. Partenerii acțiunii din acest an sunt coregraf – Florița Brăiescu, Mielopro, Școala Gimnazială Dornești și Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” din Rădăuți.

Sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 13.00, vom putea să aflăm mai multe despre autism și să dansăm alături de copiii de la Asociația din Dornești și de DJ Radu.

Acțiunea se va desfășura pe Aleea Pietonală din centrul municipiului Rădăuți.

Funda puzzle și albastrul sunt simbolul acestei zile, de aceea participanții sunt rugați să se alăture cauzei și să poarte albastru.

Flashmob-ul din data de 31 martie de la Rădăuți este organizat de Asociația ”Luptăm cu autismul” Dornești, prin președinta Liliana Ștefănesi, în colaborare cu DJ Radu, Raw Studio, Biblioteca Dornești, Primăria și Jandarmeria Rădăuți.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments