full screen background image

Activităţi francofone la mai multe şcoli din Fălticeni

În spiritul dragostei față de limba franceză și de valorile francofoniei, și anul acesta au fost organizate activități diverse în Școlile Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” și „Al. I. Cuza” Fălticeni şi “Ion Muceleanu” Fântâna Mare.

Dintre acestea, pot fi amintite:

– „Vive le français!” (program de cântece în limba franceză, prezentat de elevii Claselor Pregătitoare de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” – participanți la programul „Școală după școală”)

– Concursul „Dessinez, mimez, c`est gagné!” (un mod distractiv de a verifica cuvintele acumulate în limba franceză)

– Atelier de creație (poezii tip haiku), în vederea participării la proiectul Haïkunoi (#haikunoi2018), organizat de Institutul Francez din România. Inteligent joc de cuvinte („haiku” și „hai cu noi”). Elevii au aflat detalii despre acest gen de poezie originară din Japonia (3 versuri-17 silabe distribuite astfel : 5-7-5), apoi și-au încercat măiestria (în limba franceză, desigur). Nu a fost rău, pentru o primă participare!

– Atelier de creație (pe grupe sau individual : poezii, desene, colaje, benzi desenate, glume, rebusuri) pe baza celor 10 cuvinte ale francofoniei de anul acesta, alese de Organizația Internațională a Francofoniei. Creațiile au fost prezentate în fața colegilor, iar cele mai interesante au fost trimise la Concursul internațional „Les 10 mots de la francophonie” și vor putea fi admirate într-o expoziție.

comments

comments