full screen background image

Gheorghe Flutur a semnat astăzi Declarația de la Bruxelles

Prezent la Bruxelles, la evenimentele EDEN organizate de Comisia Europeană, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a primit joi trofeul EDEN 2017 Winner (locul I).

Astăzi, a semnat astăzi Declarația de la Bruxelles.

Din partea Comisiei Europene, Declarația fost semnata de Doamna Anna Athanasopoulou, Şef Unitatea Turism, industrii emergente şi creative, Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, DG GROW.

Odată cu semnarea acestui document, Suceava este membru cu drepturi depline al Rețelei EDEN.

Intrarea în Rețeaua EDEN înseamnă o serie avantaje importante pentru județul Suceava în dezvoltarea turismului, sub brandul Bucovina.

În primul rând o foarte bună vizibilitate a destinației turistice și acces la analiza privind efectele acțiunilor Rețelei și ale fiecărui membru. Membrii Rețelei EDEN vor beneficia de promovare gratuită și putem folosi sigla EDEN.

Rețeaua EDEN, prin mijloacele de promovare de care dispune, reprezintă cea mai dezvoltată și mai populară rețea a Uniunii Europene, cu peste 5,5 milioane de vizitatori, promovare foto și video, cu 1136 articole care apar în toata lumea.

În consecință, doar în Europa, peste 1 milion de turiști și-au ales destinația direct de pe site-ul de profil al Rețelei, și 46 de milioane accesează site-urile partenere.

Membrii mai vechi, precum Croația Slovenia, Austria, care au mai multe destinații EDEN, au arătat că prin Rețeaua EDEN au reușit o creștere importantă a numărului de turiști.

Pentru a crește numărul de zile de ședere, s-au constituit asocieri între membri, pe anumite domenii și/sau zone.

“În acest an va fi inițiat un nou concurs de proiecte în care vor fi eligibile destinații cu obiective cu caracter de unicitate – mănăstiri, cetăți, tradiții, arhitectură.

Noi, Suceava și Bucovina, avem un culoar favorabil, prin obiectivele unice – bisericile pictate, monumente UNESCO, existența pelerinajului spre obiective turistice, posibilitatea valorificării zestrei etniilor, a meseriilor vechi, în domenii ca exploatarea sării, lemnului sau minereurilor. Sunt exact domenii în care noi am și făcut investiții importante pentru reabilitare și pentru promovare. Sunt atuurile noastre, foarte importante, pe care vrem să le valorificăm.

Turismul poate contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Tema competiției în anul 2019 va fi turismul balnear. Voi încuraja și sprijini Vatra Dornei și Cacica să depună proiecte pentru a deveni destinații de excelentă în domeniu.”, a transmis Flutur.

comments

comments