full screen background image

Acţiunea „Marșul pentru Viață”, sâmbătă, la Rădăuţi

Biserica ortodoxă ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădăuți organizează sâmbătă, 24 martie, „Marșul pentru Viață”.

În acest an, se va pleca, la ora 13.00, din fața Bisericii Sfânta Parascheva, pe strada Ștefan cel Mare, Catedrala, Biserica Sfântu Gheorghe. Despre evenimentul de la Rădăuți a vorbit la VIVA FM Simona Mihalescu, reprezentant al Asociației ”Valoarea familiei”, unul dintre organizatorii marșului.

„Marșul pentru viață” este un eveniment anual, desfășurat în peste 200 de orașe din România și Republica Moldova în apropierea Bunei Vestiri, în scopul conștientizării opiniei publice în legătură cu demnitatea vieții umane de la concepție și nevoia de sprijin pentru femeia în criza de sarcină.

„Marșul pentru viață” nu militează pentru interzicerea legală a avortului, ci pentru schimbarea mentalității și sprijinirea femeii, a familiei, confruntați cu o sarcină neașteptată.

Două dintre soluțiile concrete propuse sunt acordarea unei indemnizații pentru femeia însărcinată, începând cu săptămâna a 14-a de sarcină, și inființarea a cât mai multe centre de consiliere și sprijin pentru femeia în criză de sarcină, în fiecare județ.

„Babies go to Congress” este un eveniment care se desfășoară de ani de zile în Statele Unite. Mame care au trecut prin criza de sarcină și sunt fericite că au ales viața copiilor lor merg în Congresul SUA, sunt felicitate și sunt prezentate ca modele către congresmeni. La începutul acestei săptămâni a avut loc prima ediție românească a evenimentului: „Copiii merg la Parlament 2018”! Trei femei fericite că în criza de sarcină au ales viața copiilor lor au fost felicitate și încurajate de deputatul Daniel Gheorghe, gazda evenimentului, pentru copiii pe care i-au adus pe lume. Una dintre cele trei mămici este rădăuțeanca Andreea Cosmina Hodinescu, în vârstă de 22 de ani. Ea are doi copii. La 18 ani a rămas însărcinată. A vrut să facă avort din cauza lipsei de sprijin, dar a găsit medici care au încurajat-o să se mai gândească. Robert, unul dintre copii, a fost vedeta evenimentului zâmbind în toate pozele.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments