full screen background image

Un elev a fost eliminat de la simularea Bacalaureatului, după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul examenului

Joi a avut loc proba la alegere a profilului şi specializării (Proba Ed) din cadrul Simulării probelor scrise a Examenulul Naţional de Bacalaureat 2018.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a anunţat că la examen au fost înscrişi un număr de 6.027 de elevi (biologie 2092, chimie 153, economie 15, filosofie 22, fizică 294, geografie 1687, informatică 352, logică, argumentare şi comunicare 1259, psihologie 73, sociologie 80).

Dintre aceştia, 4.888 au fost prezenţi (biologie 1703, chimie 148, economie 14, filosofie 21, fizică 265, geografie 1154, informatică 345, logică, argumentare şi comunicare 1095, psihologie 67, sociologie 76) şi 1.138 absenţi.

Un elev de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni a fost eliminat din examen, după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise la geografie.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme, care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

comments

comments