full screen background image

„Rădăuțiul Civic” pregătește activitățile pentru anul 2018

Echipa „Rădăuțiul Civic”, un grup de simpli cetățeni reuniți de dorința de a pune umărul la un Rădăuți dezvoltat, modern și civilizat, pregătește în această perioadă activitățile pentru anul 2018, toate având un element comun: cel de a stimula cetățenia activă și implicarea pentru binele comunității noastre.

Grupul ”Rădăuțiul civic” are în prezent aproximativ 40 de membri, cu vîrste cuprinse între 18 și 70 de ani și intenționează să se constituie în ONG.

Pentru ca acțiunile civice să fie cât mai relevante, inițiatorii doresc să afle părerea cetățenilor, care au fost invitați să răspundă la întrebarea: „Care credeți că sunt lucrurile de care Rădăuțiul are nevoie?” (fie că acestea stau în puterea cetățenilor sau a instituțiilor publice pentru a fi rezolvate).

„Tu ce îți dorești pentru Rădăuți în acest an?” – este întrebarea la care participanții au răspuns, aleagând una dintre opțiunile existente în sondaj sau să scrie ei o idee pe care o au (de exemplu: Mi-aș dori un festival de film la Rădăuți, o dezbatere publică pe tema X sau reabilitarea unei anume clădiri vechi).

Rădăuțeni de toate vârstele s-au implicat în identificarea problemelor existente în municipiul nostru, și au votat pentru repararea străzilor și a gropilor, locuri de agrement pentru tineri, un spațiu mai mare la spitalul din Rădăuți pentru donarea de sânge, repunerea în circulație a trenului Suceava – Putna, dezvoltarea municipiului din punct de vedere economic pentru atragerea tinerilor stabiliți în alte zone ale țării, o stație de analiză în timp real a calității aerului, reamenajarea parcului de la lac, piste de biciclete.

Despre rezultatele acestui sondaj au vorbit, la VIVA FM Rădăuți, d-nele Rodica Ciobanu – avocat și Cristina Cramariuc – grefier, reprezentante ale grupului ”Rădăuțiul civic”.

Cristina Cramariuc a vorbit, la VIVA FM, despre cum va fi anul 2018 din punctul de vedere al grupului ”Rădăuțiul civic”, care sunt proiectele prioritare pentru a ajuta la dezvoltarea orașului și a societății.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments