full screen background image

Vaslui: Poliţist cercetat pentru omor, după ce a împuşcat mortal un bărbat, în timpul unei misiuni

Poliţistul care a împuşcat mortal un bărbat pe care îl urmărea în timpul unei misiuni, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

“Astăzi, 16 martie, la nivelul IPJ Vaslui, s-a primit ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, faţă de poliţistul implicat în evenimentul de ieri. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. De asemenea, poliţistul a fost pus la dispoziţie, până la finalizarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vaslui.

Un bărbat a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

“Bărbatul aflat la volanul unui autoturism, la vederea maşinii de poliţie a efectuat manevra de mers înapoi, după care a coborât din maşină şi a încercat să fugă. Colegul nostru a mers după bărbat şi l-a somat să se oprească, avertizând că va face uz de armă. La un moment dat, bărbatul a fost prins de umeri pentru a fi imobilizat de poliţist, moment în care arma s-a declanşat accidental, rănindu-l pe bărbat în zona capului”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Bărbatul în cauză avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, la data de 12.10.2017 a provocat un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind în lucru. AGERPRES

comments

comments