full screen background image

45.000 de pachete cu ţigări, confiscate în urma unei percheziții

Polițiștii de frontieră din cadru Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava – I.T.P.F Sighetu Marmației au efectuat, în baza unui mandat emis de Judecătoria Rădăuți, o percheziție la locuința unui cetățean român de pe raza Județului Suceava, implicat în contrabanda cu țigări. În urma percheziției au fost descoperite aproximativ 45.000 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 526.000 de lei, şi două autoturisme de teren folosite la activități infracționale.

În data de 15 martie, în baza unor date deținute cu privire la faptul că la domiciliul unei persoane de pe raza județului Suceava este depozitată o cantitate de țigări de proveniență ucraineană, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, o echipă operativă s-a deplasat la imobilul respectiv unde a fost identificat proprietarul acestuia, G. T., în vârstă de 55 de ani.

În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră au efectuat, începând cu ora 16.00, o percheziție la domiciliul acestuia, ocazie cu care, într-o anexă gospodărească, a fost descoperită o însemnată cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

De asemenea, în curtea imobilului au fost descoperite și două autoturisme de teren, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea erau folosite la transportul țigărilor.

Țigările și cele două autoturisme au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.940 de pachete cu țigări (aproximativ 90 de baxuri), de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 526.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, în valoare de peste 23.000 de lei, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

Pe timpul acțiunii, proprietarului imobilului, G. T., a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitată prin serviciul de urgență 112 o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru efectuarea de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară activități specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza