full screen background image

Sucevean cercetat pentru contrabandă și conducerea unui vehicul fără permis

În data de 14 martie, la nivelul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe un drum forestier de pe raza comunei Brodina, un autoturism marca Opel Vectra, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către aceştia și a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost găsit abandonat.

Imediat s-au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, la scurt timp, în apropiere, fiind depistat conducătorul maşinii, cetăţeanul român Mihai M, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

În portbagajul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii și a bărbatului la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 2.880 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 33.700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra, în valoare de 4.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza