full screen background image

Lansarea proiectului de antreprenoriat ANTUR, la USV

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, miercuri, Conferința de lansare a proiectului „Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul contribuie la sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale la nivel regional, ca factor pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri și creșterea ocupării în Regiunea de Nord-Est.

Grupul țintă va fi format din 300 de persoane care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană – 120 de persoane din județul Suceava, 60 din Botoşani şi câte 30 din Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

Rectorul interimar al USV, MIHAI DIMIAN, a precizat că, prin acest proiect, vor fi înființate 37 de întreprinderi noi în domenii creative și clasice, cel puțin câte 2 în fiecare județ al Regiunii Nord Est și, astfel, va rezulta o creștere a ocupării cu minim 74 de persoane.

Coordonatoarea proiectului ANTUR, prorectorul USV, GABRIELA PRELIPCEAN, a declarat că, pe termen lung, proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est, cât și asupra balanței forței de muncă prin stimularea deschiderii de noi întreprinderi.

comments

comments