full screen background image

Acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, desfăşurate de poliţişti

Polițiile Orășenești Solca, Cajvana și Milișăuți au organizat, miercuri, o acțiune pe raza de competență, pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră. Au fost legitimate 64 de persoane, 47 de autovehicule fiind controlate şi 11 conducători auto fiind testați alcoolscopic. S-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.600 de lei, şi s-au confiscat bunuri în valoare de 400 de lei.

În aceeaşi zi, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat o acțiune pe raza localității pe linia asigurării uni climat de ordine publică și siguranță rutieră. În cadrul acţiunii au fost legitimate 22 de persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.095 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 134.470 de lei, constând în pachete cu țigări.

La ora 04.55, în timp ce acționa pe DJ 176, din comuna Vama, un echipaj rutier din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc a oprit, pentru control, autoutilitara condusă de un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Suceava.

În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta țigări de diferite mărci, cu timbru legal românesc, bunuri pentru care a prezentat mai multe avize de însoțire a mărfii.

La examinarea acestora, s-a constatat faptul că pe două dintre documente erau consemnate alte date privind numele delegatului și numărul de înmatriculare al mijlocului de transport decât cele identificate.

S-a procedat la inventarierea țigaretelor transportate, rezultând un total de 9.250 de pachete cu țigarete.

Având în vedere faptul că, cele două avize de însoțire a mărfii au fost eliberate pentru alte mijloace de transport și pe numele altor persoane delegate, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto conform Legii 12/1990 și la ridicarea în vederea confiscării a cantității de 7.910 pachete cu țigarete, în valoare de 134.470 de lei.

Şi Poliția Broșteni a organizat o acțiune pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine publică, ocazie cu care au fost constatate 2 infracțiuni, ambele de natură silvică, şi s-au aplicat 2 sancţiuni contravenționale, în valoare de 5.500 de lei.

Un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Broşteni s-a sesizat despre faptul că, pe raza Cantonului Silvic Cărbunar, din cadrul Ocolului Silvic Broșteni, au fost tăiați și sustrași 8 arbori, cu un volum de 16,808 mc și o valoare de 7.459 de lei.

În urma activităților operative desfășurate de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un bărbat, de 67 de ani, din județul Botoșani, cu domiciliul în orașul Broșteni.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru recuperarea prejudiciului.

comments

comments