full screen background image

“Sanitas” Suceava strânge semnături în vederea declanşării grevei generale

Uniunea Sindicală “Sanitas” Suceava, organizaţie cu peste 1.800 de membri, a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale.

În paralel, în această lună Sanitas Suceava va participa cu delegaţi la pichetarea Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii.

Principalele nemulţumiri sunt legate de neonorarea de către guvern a promisiunilor referitoare la creşterea reală a veniturilor personalului din sănătate şi asistenţă socială, precum şi de caracterul discriminatoriu al legii salarizării, la care se adaugă prelungirea nejustificată a perioadei de semnare a unui nou contract colectiv de muncă pentru sectoarele Sănătate şi Asistenţă socială.

Liderul “Sanitas “Suceava, ROMICĂ BĂLAN, a declarat că majorările salariale de la 1 martie, doar pentru medici şi asistente medicale – nu şi pentru personal TESA, farmaciști, biologi, psihologi, moaşe, tehnicieni și infirmiere –, au un efect nedorit asupra mecanismelelor de funcţionare a sistemului sanitar, cu efecte imprevizibile asupra calităţii muncii.

comments

comments


TAG