full screen background image

Municipiul Suceava, între primele 5 din ţară, la startul pentru finanţările europene

Suceava se află în prima linie a municipiilor reşedinţă de judeţ care au finalizat documentaţiile obligatorii pentru accesarea finanţărilor europene nerambursabile disponibile în programarea 2014-2020, a anunţat primarul Ion Lungu

Lungu: “Suntem în primele 5 municipalităţi din ţară care au depus documentele pentru fondurile europene în perioada 2014-2020. Doar 14 oraşe reşedinţă de judeţ din totalul de 39 pot accesa respectivele fonduri, iar municipiul Suceava se află printre ele. Municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice, cu sistem de e-tiketing şi monitorizare în trafic a flotelor. La aceasta se adaugă circa 3 milioane de lei pentru regenerarea zonelor urbane şi spaţiilor verzi; 1,2 de milioane de lei pentru “Centrul multifuncţional Iţcani”; 3,62 de milioane de lei pentru grădiniţele din Burdujeni-sat şi din zona centrală, precum şi 620.000 de lei pentru şcolile tehnice.”

Lungu consideră că termenul pentru depunerea, analizarea şi evaluarea proiectelor este unul îndepărtat, stabilit pentru sfârşitul anului acesta, mai ales că municipiul Suceava poate demara procedura începând din aprilie.

Lungu: “Termenul de depunere a proiectelor este până la 31 decembrie 2018. Noi, cei care avem toate documentele în ordine, ne-am dori să scurtăm acest termen, însă există oraşe care le au încă în lucru. Primăria Suceava va depune primele proiecte în luna aprilie, respectiv cel privind Centrul multifuncţional din Iţcani şi cele două grădiniţe din Burdujeni-sat şi zona centrală a municipiului.”

comments

comments