full screen background image

DNA verifică achiziţii făcute de Poliţia Locală Bucureşti

Consilierul municipal Ciprian Ciucu (PNL) susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează o serie de achiziţii, precum şi modul în care s-a desfăşurat un examen pentru ocuparea unui post la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

“DNA a ajuns la Primăria Capitalei. Cum Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este o direcţie în cadrul PMB, da, putem spune că este la PMB. E vorba despre câteva achiziţii şi despre cum s-a desfăşurat ‘examenul’ pentru ocuparea funcţiei de director în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei. Câteva informaţii extra: Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia locală a municipiului Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliţie şi a dat şi el un ‘examen’. Bine, Văsîi nu ar trece un examen de limba română. În legătură cu examenul despre care se interesează DNA (…) unul dintre concurenţi, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfăcut! Cel care a pierdut a făcut contestaţie, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliţie, numit temporar”, a scris consilierul municipal PNL, luni, într-o postare pe Facebook.

În ceea ce priveşte achiziţia cercetată de DNA, Ciucu susţine că este vorba despre una dintre maşinile de topit zăpada.

“Despre cele 12 maşini de topit zăpadă. La poliţie e doar una, dar trebuie să înţelegem contextul general. Maşinile astea sunt luate de la acelaşi furnizor de către mai multe instituţii din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (şi asta duce către vârful PMB) şi, cu toate că au cam aceleaşi capacităţi, preţurile variază destul de mult. (…) Aici au încălcat şi Hotărârea CGMB care conţine strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achiziţionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate. Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este primar. Au fost aduşi sute de oameni din Ilfov (unde Firea este preşedinte PSD) şi Voluntari şi a fost mărită şi schema de personal ca să îi încapă pe toţi. Pe banii noştri”, a mai scris Ciucu.

El a ataşat un document transmis Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pe data de 7 martie, de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Conform acestei adrese, DNA desfăşoară cercetări într-un dosar penal şi solicită Poliţiei Locale să pună la dispoziţie, în copie conformă cu originalul, toate documentele pe care le deţine în legătură cu procedura achiziţiei, în 2017, a unui lot de pantofi, a 30 de autoturisme Dacia Duster şi a unei maşini de topit zăpada.

“De asemenea, vă solicităm să ne înaintaţi, în copie conformă cu originalul, toate documentele pe care le deţineţi, în legătură cu desfăşurarea în anul 2017 a examenului de ocupare a funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică”, se mai arată în document. AGERPRE

comments

comments