full screen background image

Bărbat din Valea Moldovei, oprit de poliţişti în timp ce conducea băut şi cu un permis fals

Duminică, în jurul orei 21.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control, pe DC 27, din comuna Păltinoasa, autoturismul condus de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Valea Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, cu ocazia verificării documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene, prin care se atesta faptul că a obţinut mai multe categorii auto, în perioada 2012-2015.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere și nu figurează ca fiind deţinător de paşaport, eliberat de autoritățile române.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments