full screen background image

Focuri de armă la Straja, pentru oprirea unor contrabandişti de ţigări

În dimineața zilei de 7 martie, în jurul orei 07.15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și au fugit spre localitatea Straja.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit cinci colete voluminoase cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.780 de pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 103.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

comments

comments