full screen background image

Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Zeci de biochimişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au protestat, miercuri, în faţa unităţii medicale, în semn de nemulţumire faţă de modul de aplicare a Legii salarizării unitare în sistemul bugetar.

Ei contestă actul normativ adoptat de Guvern care prevede majorarea, de la 1 martie, a veniturilor cadrelor medicale, cu excepţia biologilor, biochimiştilor, chimiştilor şi a personalului auxiliar din laboratoarele medicale.

“Este vorba de inechitatea salarială. Nu se mai respectă principiul aceeaşi muncă, acelaşi salariu. Asistentul, a cărui muncă o coordonăm, va avea salariu mai mare decât noi de la 1 martie. Nu vrem să li se micşoreze lor. Vrem să ne crească şi nouă. Noi facem munca unui medic de laborator”, a afirmat chimistul principal Daniela Paraschiv.

Protestatarii consideră că prevederile actului normativ emis de Guvern sunt discriminatorii. Ei susţin că, din cauza noii grile de salarizare, un biolog, biochimist şi chimist principal, cu studii superioare, care are cel puţin nouă ani vechime, va avea salariul la nivelul unui asistent medical. AGERPRES

comments

comments