full screen background image

Valul de frig extrem a făcut două victime în Bosnia şi Herţegovina

Valul de frig extrem care a afectat în ultimele zile regiunile nordice din Bosnia şi Herţegovina a provocat decesul a două persoane, relatează Xinhua citând media locale.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost găsit decedat de vecinii săi în Banja Luka, la 190 de kilometri nord-vest de capitala Sarajevo. În urma examinării medico-legale s-a stabilit că bărbatul a murit din cauza hipotermiei.

Cea de-a doua persoană, care şi-a pierdut viaţa tot din cauza hipotermiei, era un om al străzii care a primit peste noapte ajutor de la proprietarul unei cafenele, însă dimineaţa bărbatul a fost găsit decedat pe o stradă din Brcko, la aproximativ 200 de kilometri nord-est de capitală.

Bosnia şi Herţegovina a fost afectată, începând de la 25 februarie, de un val de frig extrem. Fenomenele climatice de iarnă care au lovit zonele nordice ale ţării au provocat întreruperi ale alimentării cu energie electrică, au creat haos pe căile rutiere şi au dus la închiderea instituţiilor de învăţământ primar şi secundar.AGERPRES

comments

comments