full screen background image

Aproape 600 de şoferi verificaţi cu etilotestul, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 2 – 4 martie, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 587 de conducători auto, fiind constatate 8 infracţiuni rutiere, din care 3 fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 fapte de conducere fără permis.

Totodată, au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 71.025 de lei, au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare.

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DC 75D, din localitatea de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Polițiștii au depistat pe strada Lațcu Vodă, din orașul Siret, un localnic, de 29 de ani, care conducea autoturismul, având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DC Groseri, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic, de 47 de ani, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments