full screen background image

28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a pregătit trei zile de evenimente, în perioada 5-7 martie.

Manifestările au loc pentru celebrarea zilei de 7 martie, data la care Guvernul României a aprobat, în anul 1990, transformarea Institutului de Subingineri Suceava în Universitatea „Ștefan cel Mare”.

De luni până miercuri, în Sala de sport a USV se va desfăşura Cupa „Mărţişorul” la Touchball.

Marți, 6 martie, de la ora 19.00, Casa de Cultură a Studenților organizează un concert pascal, susținut de Corala „Ciprian Porumbescu”, pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”.

Miercuri, 7 martie, de la ora 9.00, este programată o ședință festivă, care va include si ceremonia de acordare a titlului onorific de Rector Emeritus, prof. univ. dr. Adrian Graur.

În continuare, este programată o sesiune de comunicări științifice și lansări de publicații cu participarea studenților și profesorilor din USV. În Galeria de artă, din corpul A, etaj 1, de la ora 10.30, va fi vernisată expoziția “Centenarul Marii Uniri”, prezentată de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu şi conf. univ. dr. Aurel Buzincu. Tot în cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Feminismul în România interbelică”, autor Ligia Dănilă. Prezintă prof. univ. dr. Mihai Iacobescu

De la ora 13.30, va fi vernisată expoziţia de carte “Şcoala Ardeleană”, în holul central din corpul A. Prezintă bibliotecar Despina Rotaru. Miercuri, manifestările continua la Biroul Francez, cu organizarea concursului „Une personnalité francophone de nos jours”.

Zilele USV se vor încheia miercuri, cu un concert al formației Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro), cu începere de la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din strada Universității, nr. 13.

Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro.

comments

comments