full screen background image

Urmărire prin Frătăuţii Vechi, pentru oprirea unui tânăr care conducea, cu permisul suspendat, maşina pe care o furase de la fratele său

În această noapte, la ora 01.15, în timp ce acționa pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcţiune, pe o distanţă de 5 km, fiind blocat pe DC Măneuţi.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un localnic, de 21 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat pentru perioada 1 februarie – 2 martie.

Din cercetări, polițiștii au stabilit și faptul că autoturismul aparţine fratelui conducătorului auto, fiind luat din curte, fără știrea acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, pentru nerespectarea semnalelor de oprire ale poliţiştilor şi pentru faptul că nu avea asupra sa cartea de identitate şi poliță de asigurare RCA.

comments

comments