full screen background image

Contrabandă de ţigări cărate cu sania, la Straja

În această noapte., în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au fost informați de către grănicerii ucraineni despre faptul că aceștia au observat, în apropierea frontierei, pe teritoriul lor, două persoane care transportau o cantitate mare cu țigări.

Imediat, la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care s-au descoperit, în apropierea frontierei, în zona localității Straja, o sanie pe care se aflau mai multe baxuri cu țigări.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au luat măsuri de cercetare a zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate.

Din primele verificări a rezultat faptul că țigările de contrabandă urmau a fi transportate cu ajutorul saniei către interiorul țării pentru a fi comercializate ulterior pe piața neagră de desfacere.

S-a luat măsura transportării saniei și coletelor la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de aproximativ 2.500 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 29.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră români și grăniceri ucraineni fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments