full screen background image

MAI: Efecte ale vremii în 26 de judeţe şi în Capitală; s-a acordat ajutor unui număr de 500 de persoane

Vremea nefavorabilă a produs efecte în 26 de judeţe şi în Capitală, cele mai mari probleme fiind în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Olt, Tulcea, Vrancea şi Teleorman. Echipele de intervenţie au acordat ajutor unui număr de 500 de persoane, iar 25.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt în continuare mobilizaţi în teren.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în ultimele 24 de ore, în 26 de judeţe şi în municipiul Bucureşti au rămas activate grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, iar în judeţele Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa a fost ridicat nivelul capacităţii operative.

Cele mai dificile situaţii au fost semnalate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Olt, Tulcea, Vrancea, Teleorman.

”De la începutul avertizărilor până în prezent, s-a acţionat pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere şi au avut loc 45 de intervenţii pentru salvarea a 51 de persoane aflate în situaţii cu risc medical”, anunţă MAI.

Din cauza viscolului şi a zăpezii abundente circulaţia rămâne închisă pe autostrăzile A2 şi A4, 27 tronsoane de drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene.

De asemenea, MAI anunţă că în continuare la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt semnalate restricţii de tonaj (3,5 – 12 tone).

La nivel naţional este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 50 de consumatori din localitatea Izbiceni, judeţul Olt.

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi – cu peste 9.000 de mijloace tehnice sunt în continuare mobilizaţi pentru gestionarea efectelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din judeţele pentru care au fost emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

MAI recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile autorităţilor, să se intereseze din timp asupra stării drumurilor şi a vremii înainte de a pleca la drum şi să evite pe cât posibil deplasările în zonele cu viscol şi ninsori abundente.

digi24

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza