full screen background image

Proiectul ”CARAVANA MĂRȚIȘOARELOR”, realizat de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului

Copiii și tinerii din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, în parteneriat cu Asociația Ana-Dor din Gura Humorului și Colegiul “Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, au pregătit și în acest an, sute de mărțișoare realizate chiar de ei, pe care astăzi, 27 februarie 2018, le vor oferi, cu multă dragoste, tuturor pacienților internați la Spitalul orașului Gura Humorului, ca semn de prețuire și solidaritate față de persoanele aflate în suferință.

În zilele de 27 şi 28 februarie, copiii vor vizita Primăria oraşului Gura Humorului, Administrația Finanțelor Publice Gura Humorului, Poliția oraşului Gura Humorului, Direcţia Silvică Gura Humorului, dar și Colegiul “Alexandru Cel Bun”, unde vor oferi mărțișoare, ca simbol al primăverii și al prieteniei, iar cei interesați, pot și achiziționa.

Intitulat ”CARAVANA MĂRȚIȘOARELOR”, proiectul realizat de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, în parteneriat cu Asociația Ana-Dor din Gura Humorului și Colegiul “Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, este înscris în Calendarul activităților SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) și are ca scop dezvoltarea abilităților artistice și a imaginației creatoare în rândul beneficiarilor din centru.

În această acțiune s-au înscris copii și tineri din casele și apartamentele de tip familial. Alături de aceștia s-au mai aflat și elevi oluntari de la Colegiul “Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, coordonați de educator Ana Cazac, de la Atelierul de Țesătorie și Împletituri Gura Humorului, prof. Dorina Cicu și consilierul educativ Solonaru Sextilia, din cadrul Colegiului “Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului

Potrivit tradiției, șnurul de mărțișor, alcătuit din două fire de lână sau mătase răsucite, colorate în alb și roșu sau în alb și negru, reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, lumină-întuneric și anunță venirea primăverii. Șnurul de mărțisor, din mătase sau lână, se mai poartă și azi legat la mână sau prins în piept. El se poartă de la 1 Martie până când se arătă primele semne de biruință ale primăverii: se aude cucul cântând, înfloresc cireșii, vin berzele sau rândunelele.

comments

comments