full screen background image

Campanie de recrutare pentru învăţământul militar

Centrul Militar Suceava a demarat campania de recrutare a tinerilor, băieţi şi fete, care sunt interesaţi de a urma o şcoală militară de nivel liceal, postliceal ori de învăţământ universitar militar.

În ceea ce priveşte învăţământul liceal militar, oferta pentru anul şcolar viitor cuprinde 480 de locuri la 4 colegii naţionale militare.

Fiecare are o ofertă de 120 de locuri, iar pentru Suceava varianta la îndemână este Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Oferta Ministerului Apărării mai cuprinde 626 de locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din trei unităţi de învăţământ: Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Forţe Terestre “Basarab Întâi” Piteşti, Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” Buzău şi Școala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa.

Alte 360 de locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, la Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Forţe Terestre “Basarab Întâi” Piteşti şi Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” Buzău.

La nivel de studii superioare, oferta Ministerului Apărării este de 943 de locuri la Academia Forţelor Terestre Sibiu, Academia Forţelor Aeriene Braşov, Academia Navală Constanţa, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Institutele Medico-Militare Bucureşti şi Târgu Mureş şi Universitatea Naţională de Apărare Bucureşti.

comments

comments