full screen background image

Acţiuni desfăşurate de poliţişti, pentru prevenirea evenimentelor rutiere

În perioada 23 – 25 februarie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniţi de polițiști de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 483 de conducători, fiind constatate 5 infracţiuni şi aplicate 97 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 34.450 de lei. Poliţiştii au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul, pe strada Leca Murariu din localitate, având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural.

În aceeaşi perioadă, Serviciul Rutier Suceava și polițiștii rutieri din cadrul subunităților teritoriale de poliție au organizat o acţiune pe raza județului, pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză. S-au aplicat 465 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 200.555 de lei, din care 299 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute 27 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 29 de ani, din comuna Bălcăuţi, a fost depistat de polițiști și înregistrat cu aparatul radar în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2, pe raza localităţii Romaneşti, cu viteza de 123 km/h în localitate. Conducătorul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

comments

comments