full screen background image

Programul „Cărțile copilăriei” a ajuns din nou în județul Suceava

Alături de echipa dedicată de la Asociația ”Curtea Veche”, cu sprijinul Fundației EGGER și al Inspectoratului Școlar Județean şi cu implicarea Grupului ”Rădăuțiul Civic”, programul „Cărțile copilăriei” a ajuns din nou în județul Suceava.

Timp de două zile, 1.400 de elevi de gimnaziu de la 11 școli din localitățile Frătăuții Vechi, Satu Mare, Siret, Milișăuți, Bădeuți și Vicovu de Jos au văzut că o poveste poate fi citită altfel și că orizontul și perspectivele lor sunt în mod direct legate de lectură.

Programul național de lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI” este o inițiativă educațională alternativă care urmărește facilitarea accesului la carte pentru copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani înscriși în învățământul primar și gimnazial din România.

Asociația “Curtea Veche”, cu sprijinul sponsorilor și al partenerilor, organizează donații de carte pentru copii din comunități dezavantajate din mediul rural și dezvoltă programe alternative de lectură menite să-i provoace pe copii să citească de plăcere.

33% dintre românii cu vârste sub 16 ani trăiesc sub pragul de sărăcie. Acești copii și tineri nu au acces la cărți. Mulți dintre ei nu au o bibliotecă acasă și nici acces la o librărie în localitatea în care trăiesc.

Studiile demonstrează că în lipsa accesului la carte, copiii care provin din medii dezavantajate vor rămâne mereu în urma colegilor lor din familii mai înstărite, care citesc și cărora li se citește mai mult.

Programul național de lectură “CĂRȚILE COPILĂRIEI” este menit să le ofere tuturor copiilor din România, indiferent de mediul de proveniență, o șansă egală pentru un viitor mai bun, prin lectură.

În cadrul programului, Asociația Curtea Veche a donat peste 50.000 de cărți noi către copiii din medii dezavantajate din 29 de județe ale țării (Călărași, Iași, Ilfov, Tulcea, Mureș, Teleorman, Dolj, Hunedoara, Brașov, Bihor, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Suceava, Alba, Sibiu, Cluj, Prahova, Giurgiu, Bacău, Constanța, Ialomița, Vrancea, Galați, Buzău, Vâlcea, Botoșani, Maramureș, Arad și în Municipiul București), organizând peste 50 de cluburi de lectură în școli din comunități cu acces restrâns la resurse.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments