full screen background image

Focuri de armă la Brodina, pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, peste 7.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de armă cu respectarea prevederilor legale.

În această noapte, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.15, ei au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care întenționa să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au retras spre teritoriul ucrainean, iar şoferul autoturismului de teren a fugit de la faţa locului, plecând spre localitatea Ulma.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical și 2 focuri spre pneurile autoturismului.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.310 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 85.527 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

comments

comments