full screen background image

Întâlnire regională la Suceava, cu administratori de păduri şi reprezentanţi ai sectorului de exploatare a lemnului

Ministerul Apelor şi Pădurilor, cu sprijinul organizatoric al Prefecturii Suceava, va organiza în Suceava, pe 24 februarie, de la ora 10, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare a lemnului, industriei de prelucrare primară şi industriei mobilei, din Regiunea de Dezvoltare Nord –Est.

Ședința de la Suceava face parte dintr-un șir de patru Consultări regionale, care au început la Bistrița, în data de 17 februarie, și vor continua în luna martie, la Argeș și Vâlcea.

Ministerul organizează aceste întâlniri pentru a surprinde specificitatea diferitelor regiuni istorice și a identifica problematica curentă cu care se confruntă cei care activează în administrarea și exploatarea pădurilor, respectiv industrializarea lemnului.

Consultările regionale vor fi urmate de ședințe de lucru la nivel național, la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, organizațiilor naționale reprezentative din silvicultură și industria lemnului, reprezentanți ai Gărzilor Forestiere.

În urma acestor consultări vor fi identificate prioritățile pentru inițierea politicilor publice pentru domeniul pădurilor și soluții alternative, urmând a fi inițiate analize aprofundate și studii de impact pentru aceste politici.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza