full screen background image

Ingenius Hub lansează proiectul “Ingenius Start-Up”!

Dimineața ne-a fost ”animată” de Rodica Lupu, fondator și manager Ingenius Hub. Am vorbit despre proiecte cu fonduri europene, orientate pentru regiunea Nord-Est, mai exact, despre programul de finanțare Ingenius Start-Up, dezvoltat pe 4 regiuni ale României (Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Centru și Nord-Est) și în care intră județele: Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Rodica Lupu ne-a vorbit despre aspectele legate de finanțare și de infrastructură din cadrul proiectului și despre cum putem să ne materializăm visele, accesând acest program.

Loop Operations, compania din spatele Ingenius Hub, o firmă specializată în realizarea proiectelor pentru atragerea de fonduri europene, va finanța puțin peste 160 de proiecte cu 40.000 de euro, bani europeni nerambursbili. Proiectul se derulează prin inițiativa România Start-Up Plus și are un buget total de 6,48 de milioane de euro.

”Este un proiect foarte amplu care se va derula pe o perioadă de 3 ani. Acoperim 4 regiuni ale țării și avem 2 perioade în focus: pre-incubare, acolo unde vor intra toți antreprenorii care se vor înscrie în proiect, și incubare, unde vor fi prezenți doar cei care obțin finanțarea în valoare de 40.000 de euro”, a precizat Rodica Lupu.

Programul inițiat de Ingenius Hub se axează pe domenii precum turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și componente, tehnologia informațiilor şi comunicațiilor, procesarea alimentelor și a băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

Înscrierile pentru programul organizat de Ingenius Hub & Loop Operations sunt deschise până pe data de 10 martie.

Înscrierile se pot face aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpvnDtmhqvpuWS44_IvkFtIWjU5UBecwzrjUp-HbuAOB4V2g/viewform

comments

comments